«Έφυγε» η Λουκία Ρικάκη

 "Έφυγε" η Λουκία Ρικάκη

 
 
Το τέλος του χρόνου, μας έφερε και τα κακά μαντάτα. Πολύ νέα, πολύ ταλαντούχα η Λουκία Ρικάκη, σκηνοθέτης, παραγωγός, άνθρωπος της Τέχνης, έφυγε από κοντά μας νικημένη από τον καρκίνο στα 50 της χρόνια.

Άξια δημιουργός μιας γενιάς που αναζήτησε και πέτυχε να φτιάξει ότι ονειρεύτηκε, η Λουκία, μας ήρθε στην Ελλάδα το 1986 έχοντας στις βαλίτσες της εξαιρετικές σπουδές. Σπούδασε στο καλύτερο πανεπιστήμιο της Αγγλίας, κινηματογράφο, φωτογραφία, γραφικές τέχνες, Ιστορία της τέχνης.

Στην Αθήνα, άρχισε να φτιάχνει φιλμ και ντοκιμαντέρ πολλά από τα οποία παίχτηκαν και στην κρατική τηλεόραση. 'Τα λόγια της σιωπής ' της πήραν το καλύτερο βραβείο ντοκιμαντέρ, ενώ ξεχώρισαν πολλές δουλειές της όπως το «Μονοπάτι στην Ινδία», «Το Αιγαίο μέσα από τα λόγια των ποιητών», η «Συμφωνία χαρακτήρων», «Στα ίχνη των Αργοναυτών» κ.α.

Η Λουκία Ρικάκη γεννήθηκε το 1961 στον Πειραιά. Εκφράζουμε τα συλληπητήρια στην οικογένεια της και ειδικά στην μητέρα της Αθηνά, που της έδειξε το δρόμο καθοδηγώντας την από μικρό παιδί στον ωραίο δρόμο της Τέχνης.

«Ο πρόωρος χαμός της Λουκίας Ρικάκη βάζει τέλος σε μια σημαντικότατη και πολυσχιδή καλλιτεχνική πορεία αλλά, κυρίως, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από πάθος, δημιουργικότητα, ενέργεια, γενναιοδωρία, αγάπη για το καινούργιο και το διαφορετικό. Και, προπαντός, αξιοπρέπεια. Και καρτερία στα δύσκολα. Τα θερμότερά μου συλλυπητήρια στους οικείους της», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Πηγή: www.real.gr