Συλλυπητήρια για τη Λουκία Ρικάκη

Συλλυπητήρια για τη Λουκία Ρικάκη 

Πληροφορούμενος την απώλεια της Λουκίας Ρικάκη, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε: «Ο πρόωρος χαμός της Λουκίας Ρικάκη βάζει τέλος σε μία σημαντικότατη και πολυσχιδή καλλιτεχνική πορεία, αλλά, κυρίως, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από πάθος, δημιουργικότητα, ενέργεια, γενναιοδωρία, αγάπη για το καινούργιο και το διαφορετικό. Και, προπαντός, αξιοπρέπεια. Και καρτερία στα δύσκολα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Σε ηλικία μόλις 50 ετών απεβίωσε χθες Τετάρτη 28/12/2011 η σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η Λουκία έδωσε τη γενναία και μάταιη μάχη με τον μοναδικό τρόπο που ήξερε να αντιμετωπίζει όλα τα συμβάντα της ζωής: ζώντας και την τελευταία στιγμή της.

Η κινηματογραφική οικογένεια θρηνεί για την απώλεια της φίλης και συναδέλφου. Θα μας λείψει η ευγενής γενναιότητά της, η πεισματάρικη παραγωγικότητά της, η τολμηρή ελαφρότητά της σε όλα τα ζητήματα τέχνης και κοινωνικής έκφρασης.

το ΔΣ της ΕΑΚ

Συλλυπητήρια για τη Λουκία Ρικάκη από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος εκφράζει την βαθιά του λύπη για τον πρόωρο θάνατο της ταλαντούχας σκηνοθέτιδας και πιστής φίλης της Ταινιοθήκης Λουκίας Ρικάκη.

Η ζωντάνια, η πολυπραγμοσύνη της και η αστείρευτη ενέργεια της ας εμπνεύσουν σ’ αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς τους νέους κινηματογραφιστές.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Συλλυπητήρια για τη Λουκία Ρικάκη από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της Λουκίας Ρικάκη. Η Λουκία Ρικάκη, ήταν ένας άνθρωπος που δεν εφησύχαζε ποτέ. Πολυπράγμων, αεικίνητη, ήταν απ’ τις πλέον ανήσυχες και δημιουργικές φωνές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Υπηρέτησε το σινεμά, με αγάπη, τόσο ως σκηνοθέτις, όσο και ως δημιουργός φεστιβάλ, χαράζοντας μια πορεία δραστήρια που διακόπηκε βίαια.

Θα τη θυμόμαστε πάντα με την ενέργεια και το χαμόγελο που την έκαναν ξεχωριστή.

Πηγή: camerastyloonline.wordpress.com