Οι Υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2014)

Οι Υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2014

 

"Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ανακοίνωσε σήμερα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τις τελικές υποψηφιότητες για τα Βραβεία 2014.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Βασίλης Κατσούφης, αφού ευχαρίστησε τη Nova και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για την ουσιαστική και αδιάλειπτη στήριξη τους στην ΕΑΚ, είπε πως «η Ακαδημία δημιουργήθηκε σαν ένας «κοινός τόπος» που ενώνει όλους τους επαγγελματίες της 7ης Τέχνης, οι οποίοι ενεργά και σε διάρκεια, διαμορφώνουν το κινηματογραφικό τοπίο της χώρας. Φέτος, την 5η χρονιά λειτουργίας της, ο στόχος αυτός φαίνεται πως έχει επιτευχθεί και με το παραπάνω. Οι συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων κινηματογραφιστών εμπιστεύονται την κρίση των μελών της ΕΑΚ, τα οποία ανταποκρίθηκαν θερμά, καθώς φέτος έχουν δικαίωμα ψήφου στα Βραβεία πάνω από 200 μέλη. Η σημασία που αποκτά ο ρόλος της ΕΑΚ στην κινηματογραφική κοινότητα είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό».

Τη τελετή απονομής των Βραβείων της ΕΑΚ 2014, θα παρουσιάσει η Μίνα Ορφανού. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Χρίστος Γεωργίου και τα κείμενα η Ζέτα Αλτσιτσιάδη. Την ενδυματολογική επιμέλεια έχει ο Βασίλης Μπαρμπαρίτος, τους φωτισμούς ο Βασίλης Κλωτσοτήρας, τη μουσική επιμέλεια ο Δημήτρης Φριτζαλάς, την επιμέλεια ήχου η Αλίκη Παναγή, ενώ θα υπάρξουν και διαδραστικές βίντεο – προβολές, από την ομάδα VirtualCortex, οι οποίες θα χαρακτηρίσουν αισθητικά το ύφος της βραδιάς.

Εκπροσωπώντας τη Nova, Μεγάλο Χορηγό της ΕΑΚ, η κυρία Αγάπη Κεφαλογιάννη, Διευθύντρια Προγράμματος, δήλωσε: «“Η Nova, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που επικρατούν στις μέρες μας, συνεχίζει να στηρίζει το ελληνικό σινεμά και να το υποστηρίζει με κάθε δυνατή ευκαιρία. Τρεις συμπαραγωγές της Nova (Ο Εχθρός Μου, September, Το Δέντρο και Η Κούνια) είναι υποψήφιες σε 18 κατηγορίες των φετινών βραβείων. Η απόφαση μας να στηρίξουμε για άλλη μια χρονιά τις ενέργειες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πιστεύουμε στους Έλληνες κινηματογραφιστές και στην ανάδειξη του έργου τους”. Η κα. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε επίσης και στο Τιμητικό Βραβείο Nova, που φέτος θα απονεμηθεί στον κ. Κώστα Γαβρά. “Αυτός ο παγκοσμίου φήμης κινηματογραφιστής θα βρίσκεται ανάμεσα μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα βραβεύσουμε έναν Έλληνα της διασποράς που κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στον παγκόσμιο κινηματογράφο”.

Από την πλευρά του, ο κύριος Χρήστος Καρράς, Εκτελεστικός Διευθυντής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς η εδραιωμένη πια συνεργασία με την Ακαδημία δημιουργεί ένα πλαίσιο αμφίδρομης συνεισφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης."  Περισσότερα...

Επίσης, στην τελετή θα απονεμηθεί το βραβείο «Λουκία Ρικάκη», το οποίο δίνεται κάθε χρονιά στον σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ μεγάλου ή μικρού μήκους, που προάγει τον κοινωνικό διάλογο. 

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Έγραψαν για τα βραβεία:

http://www.all4fun.gr

http://www.metrogreece.gr

http://camerastyloonline.wordpress.com

http://www.clickatlife.gr

http://www.thetoc.gr

http://www.tovima.gr

http://www.e-go.gr

http://www.athinorama.gr

http://www.koolnews.gr

http://www.efsyn.gr

http://www.enet.gr

http://www.ogdoo.gr

http://www.dimokratianews.gr

http://www.gtvs.gr