Συλλυπητήρια μηνύματα

 Συλλυπητήρια μηνύματα

«Ο πρόωρος χαμός της Λουκίας Ρικάκη βάζει τέλος σε μια σημαντικότατη και πολυσχιδή καλλιτεχνική πορεία αλλά, κυρίως, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από πάθος, δημιουργικότητα, ενέργεια, γενναιοδωρία, αγάπη για το καινούργιο και το διαφορετικό. Και, προπαντός, αξιοπρέπεια. Και καρτερία στα δύσκολα. Τα θερμότερά μου συλλυπητήρια στους οικείους της» δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, για το θάνατο της Λουκίας Ρικάκη.

«Η Λουκία Ρικάκη ήταν ένας άνθρωπος που δεν εφησύχαζε ποτέ» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και προσθέτει: «Πολυπράγμων, αεικίνητη, ήταν απ' τις πλέον ανήσυχες και δημιουργικές φωνές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Υπηρέτησε το σινεμά με αγάπη, τόσο ως σκηνοθέτις όσο και ως δημιουργός φεστιβάλ, χαράζοντας μια πορεία δραστήρια που διακόπηκε βίαια. Θα τη θυμόμαστε πάντα με την ενέργεια και το χαμόγελο που την έκαναν ξεχωριστή».

Η ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη της Λουκίας Ρικάκη θα προβάλλει στην ΕΤ1 το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της «Όνειρα σε άλλη γλώσσα», την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στις 19.00.

Πηγή: news.in.gr