«Έφυγε» η Λουκία Ρικάκη

 «Έφυγε» η Λουκία Ρικάκη

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 50 ετών, η σκηνοθέτης Λουκία Ρικάκη, μια από τις  πιο δημιουργικές φωνές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Η Λουκία Ρικάκη ήταν ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος, η οποία, παράλληλα με την δραστηριότητά της στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση,  στήριξε με πάθος και αφοσίωση δύο πολύ επιτυχημένα κινηματογραφικά φεστιβάλ: το ECO FILMS, στη Ρόδο, με ταινίες οικολογικού περιεχομένου από όλο τον κόσμο και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για θέματα Υγείας «Ιπποκράτης», στην Κω.

Η τελευταία της δουλειά που προβλήθηκε στις αίθουσες, ήταν το ντοκιμαντέρ «Σχέδιο Σωτηρία», που αναφερόταν στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Η συμβολή της Λουκίας Ρικάκη, στην ημερίδα του Τμήματος Πολιτισμού του Συνασπισμού, στις 6/3/2010, με θέμα «Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Κινηματογράφου» ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τη διαμόρφωση θέσεων και πολιτικής. 

Από σήμερα, που έσβησε το χαμόγελο της Λουκίας Ρικάκη,  ο χώρος της τέχνης και των κοινωνικών κινημάτων είναι πιο φτωχός. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους της.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Πηγή: www.syn.gr