Όργια
 

Το σενάριο της θεατρικής παράστασης "Όργια" που σκηνοθέτησε η Λουκία Ρικάκη βασισμένη στο έργο του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, ήρωες της καθημερινότητας, βρίσκονται παγιδευμένοι απο την κοινωνία αλλά και απο τη δική τους αδυναμία να χειριστούν εκφραστικά την ατομικότητα και τη δύναμη τους. Το σενάριο της θεατρικής παράστασης "Όργια" που σκηνοθέτησε η Λουκία Ρικάκη βασισμένη στο έργο του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Το έργο του Πιερ Πάολο Παζολίνι "Όργια" παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 1995 στο θέατρο Ελυζέ με αφορμή την επέτειο των είκοσι χρόνων από το θάνατο του ποιητή, συγγραφέα και σκηνοθέτη. Η πρώτη παρουσίαση του έργου έγινε στο Θέατρο Deposito d'Arte Presente στο Τορίνο, στα τέλη Νοεμβρίου του 1968 με τους Λάουρα Μπέτι, Λουίτζι Μετζανότε και Νελίντε Τζιαμάρκο. Η Λουκία Ρικάκη αντιμετώπισε τους μονολόγους του Άντρα ως εσωτερικό διάλογο των δυο εαυτών του. Διασκεύασε το κείμενο στον πρόλογο και στο έκτο επεισόδιο και δημιούργησε ένα διάλογο που κάνει ο Άντρας με τον εαυτό του στο πρώτο πρόσωπο. Στο πρώτο επεισόδιο πρόσθεσε το βουβό ρόλο του παιδιού ως μνήμη της παιδικής ηλικίας του Άντρα.

*Το βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" το 1995

Συμφωνία χαρακτήρων
 

Η Άννα πρωταθλήτρια ξιφασκίας συναντά τυχαία μετά από πολλά χρόνια τον δάσκαλο της στο μπαλέτο ο οποίος έχει γίνει διάσημος χορευτής χορογράφος. Ένα ατύχημα τον έχει οδηγήσει μακριά από τη χορευτική σκηνή. Mέσα από τις δυσκολίες και τις χαρές της σχέσης, δυο άνθρωποι με πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες θα τολμήσουν να βρεθούν μαζί σε μια απαιτητική και ταυτόχρονα μαγευτική συμφωνία.

*Το βιβλίο εκδόθηκε από τις "Μπλε Εκδόσεις" το 1999

Σουρεαλέρως
 

Το σενάριο του θεατρικού έργου με κείμενα των σουρεαλιστών για τον έρωτα.O έρωτας, η αγαπη, το σεξ και η δυναμική των σχέσεων σ' ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο που εμπνέεται απο το συγγραφικό και εικαστικό έργο των σουρεαλιστών.

*Το βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις "Καστανιώτητο 1995

Κουαρτέτο σε τέσσερεις κινήσεις
 

H φαινομενικά ήρεμη καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού, της Aλεξάνδρας και του Αντώνη, θα διαταραχθεί , όταν θα εμφανιστούν ταυτόχρονα δυο απροσδόκητα πρόσωπα, ο Στέφανος, ο διάσημος έλληνας συνθέτης απο το εξωτερικό και η Kλαίρη μια εντυπωσιακή 18χρονη. Mια ταινία για τον έρωτα, τις προσωπικές σχέσεις και τις μικρές λεπτομέρειες που καθορίζουν τα συναισθήματά μας και την επικοινωνία μας.

*Το βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" το 1994