Σου γράφω γιατί σ'αγαπώ
 

Διαβάζετε εδώ το κείμενο του βιβλίου που είναι εικονογραφημένο με πίνακες ζωγραφικής.

Κοιμάμαι με τις μυρουδιές σου, σε χαζεύω μέσα από τη χαραμάδα του ονείρου. Η ομορφιά σου χαϊδεύει το χάραμα. Οι γραμμές των χεριών σου έγιναν ο μοναδικός χάρτης της περιπλάνησής μου. Η ανάσα σου με τύλιξε φιλόξενος άνεμος. Δυο σταγόνες δάκρυα κύλησαν και έβαψαν πράσινο το στήθος μου. Καθώς άκουγα τον εύθυμο λυγμό του βιολιού από το πράσινο ακρωτήρι. Στην εύφορη γη της ρώγας φύτρωσε τώρα ένα λευκό λουλούδι με μπλε καρδιά. Έβαψα μπλε το παράθυρό μας, μια πινελιά χρώμα έσταξε στο πάτωμα κι έφτιαξε ένα μικρό μπλε νησί, χαϊδεύω τις ακτές του και σε περιμένω. Αποκοιμιέμαι στην αγκαλιά σου. Η μυρωδιά της αναπνοής σου αρωματίζει το όνειρό μου. Η μελωδία της φωνής σου χαϊδεύει τα πόδια μου, εκείνα τεντώνονται για να ταξιδέψουν μαζί σου. Στα χείλη η γλώσσα μου διάβασε τις πιο απόκρυφες συνταγές ασπασμών. Τα χάδια σου σολίστες στην πιο αναπάντεχη συναυλία των σωμάτων. Το στόμα σου η σπηλιά που σβήνει τη δίψα μου για φιλιά και λόγια παραμυθιού. Το όνομά σου ο λόγος για να ξυπνήσω. Το όνομά σου ο λόγος να μην ξυπνήσω για να σε ονειρευτώ. Το χρώμα της φωνής σου γιατρεύει την ανυπομονησία μου. Το φιλί σου περίπατος στο ονειρικό τοπίο της ψυχής. Κολυμπώ για να σε συναντήσω. Τα κύματα της χώρας σου μου ψιθυρίζουν το δρόμο. Χάνομαι στη θαλπωρή της σκιάς σου. Εκεί για μένα είναι όλα γνώριμα. Δε φοβάμαι πια τους ίσκιους. Η αντανάκλασή σου σε κάθε σταγόνα σωπαίνει το λυγμό μου. Το είδωλό σου στο δικό μου καθρέφτη έσβησε τις ρωγμές του. Το περπάτημά σου νανούρισμα στα αγαπημένα τοπία της μνήμης. Ο καιρός που διάλεξες να έρθεις. Ο δικός σου καιρός... η μοναδική απορία των μετεωρολόγων.Η θέα του κορμιού σου ο μοναδικός πίνακας στο θόλο του ουρανού μου. Τα ίχνη από τα βήματά σου ζωγράφισαν το ημερολόγιο του ταξιδιού μου. Η καρδιά σου με συνόδευσε στον πιο ξέφρενο χορό, μέθυσα στο ρυθμό της. Η γλώσσα σου άνοιξε τις κλειδώσεις μου, παραδόθηκα στα χάδια σου. Πίσω από το αυτί σου ανθίζει η πιο απολαυστική μυρωδιά, το οξυγόνο μου.

Εκδόσεις Καστανιώτη 1997

Σ΄αγαπώ ακόμα γιατί...
 

Διαβάζετε εδώ το κείμενο του βιβλίου που είναι εικονογραφημένο με πίνακες ζωγραφικής.

Σ' αγαπώ ακόμα γιατί τα μάγουλά σου ζέσταναν τα δάχτυλά μου. Σ' αγαπώ ακόμα γιατί το χάδι σου ξύπνησε το χαμόγελό μου. Σ' αγαπώ ακόμα γιατί κάθισες στην όχθη του ονείρου και κοίταξες τη θάλασσά μου. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί τα φτερά της ψυχής σου μου γνώρισαν τον κόσμο. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί η γλώσσα σου μέθυσε με τα δάκρυά μου. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί τα χάδια σου έσβησαν τις γρατσουνιές της ψυχής μου. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί οι μυρωδιές σου τραγούδησαν την άνοιξη. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί τ'αυτιά σου μου διηγήθηκαν ιστορίες αγάπης. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί τ'ακροδάχτυλά σου ξύπνησαν την επιδερμίδα μου. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί τα δόντια σου ψιθύρισαν το παιδικό μου παραμύθι. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί οι μασχάλες σου αγκάλιασαν την αγωνία μου και ο φόβος σιώπησε. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί τα πόδια σου συνάντησαν το ταξίδι μου. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί τα γόνατά σου στήριξαν το πάθος μου - ασίγαστο. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί η πλάτη σου υπόσχεται πάντα το πρόσωπό σου μέσα στο δικό μου. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί το βλέμμα σου καθρέφτισε τον πόθο. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί η καρδιά σου γιάτρεψε το φτερούγισμα της δικής μου. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί η παρουσία σου μου έμαθε τα μυστικά της προσμονής. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί τα μάτια σου αναγνώρισαν το πεπρωμένο της συνύπαρξής μας. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί τα λόγια σου αναγγέλλουν το χαμόγελό μου. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί ο ήχος σου φώτισε τις μελωδίες του ονείρου μου. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί τα μάτια σου μπήκαν στ'όνειρό μου και φώτισαν τα μυστικά του μονοπάτια. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί οι γραμμές του προσώπου σου έγραψαν την ιστορία μας. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί το σώμα σου μέθυσε το βλέμμα μου. Σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ γιατί σ' αγαπώ.

Εκδόσεις Καστανιώτη 1996

Σ΄αγαπώ γιατί σ΄αγαπώ
 

Διαβάζετε εδώ το κείμενο του βιβλίου που είναι εικονογραφημένο με πίνακες ζωγραφικής.

Ξετυλίγουμε την παραμυθένια κλωστή του έρωτα, τα λόγια τολμούν το ταξίδι από την καρδιά στα χείλη, οι ήχοι τους γίνονται χάδια, που ξυπνούν το σώμα για ν' ακούσει την ιστορία της αγάπης... Σ' αγαπώ γιατί κατοίκησες στην ψυχή μου, σ' αγαπώ γιατί το χάδι σου ξύπνησε το χαμόγελό μου, σ' αγαπώ γιατί οι μυρωδιές σου μέθυσαν το κορμί μου, σ' αγαπώ γιατί ο ψίθυρός σου αγκάλιασε την καρδιά μου, σ' αγαπώ γιατί η φωνή σου νανούρισε το φόβο μου, σ' αγαπώ γιατί το φιλί σου χρωμάτισε το όνειρό μου, σ' αγαπώ γιατί το βλέμμα σου ζωγράφισε το σώμα μου...με χρώματα καινούργια, δικά σου. Σ' αγαπώ γιατί τα χείλη σου ήπιαν τα δάκρυά μου, σ' αγαπώ γιατί τα χέρια σου χάιδεψαν το όνειρό μου, σ' αγαπώ γιατί τα δάχτυλά σου περπάτησαν στο στήθος μου. Σ' αγαπώ γιατί η γλώσσα σου μου γνώρισε γεύσεις παραμυθένιες. Σ' αγαπώ γιατί ο χτύπος της καρδιάς σου έγινε το αγαπημένο μου τραγούδι, σ' αγαπώ γιατί τα μάτια σου χαμογέλασαν. Σ' αγαπώ γιατί το πρόσωπό σου φώτισε τον περίπατό μου. Σ' αγαπώ γιατί στο στήθος σου άκουσα ήχους μαγικούς. Σ' αγαπώ γιατί οι κόρες των ματιών σου μεγάλωσαν και μ'έμαθαν να παίζω. Σ' αγαπώ γιατί τα βλέφαρά σου ζωγράφισαν τις εποχές. Σ' αγαπώ γιατί τα μαλλιά σου αγκάλιασαν την αγωνία μου. Σ' αγαπώ γιατί τα φρύδια σου μου έγραψαν ποιήματα. Σ' αγαπώ γιατί το στόμα σου ταξίδεψε στο στήθος μου. Σ' αγαπώ γιατί ο αφαλός σου έγινε η φωλιά μου. Σ' αγαπώ γιατί το όνομά σου ξύπνησε το βλέμμα μου. Σ' αγαπώ γιατί η θύμησή σου με βοήθησε να διασχίσω τη θάλασσα. Σ' αγαπώ γιατί σ' αγαπώ.

Εκδόσεις Καστανιώτη 1996

Ένα μήνυμα για σένα
 

Διαβάζετε εδώ το κείμενο του βιβλίου που είναι εικονογραφημένο με πίνακες ζωγραφικής.

Το βιβλίο Ένα Μήνυμα για Σένα είναι μια συλλογή σκέψεων, μια καταγραφή αποσπασμάτων που άκουσες, διάβασες, που μένουν στη μνήμη σου, που σου έκαναν εντύπωση και που μπορεί αυτά τα μηνύματα να είναι χιουμοριστικά, ερωτικά, τολμηρά, διασκεδαστικά, τρυφερά... Μια απέραντη αγκαλιά είναι το μήνυμά μου που σε περιμένει να χωθείς μέσα της, εκεί δεν θα κρυώνεις ποτέ πια και όταν θα καλείς τις θάλασσες, τα τροπικά τους κύματα θα σου χαϊδεύουν το σώμα τρυφερά, όμορφα, όπως το αξίζει το χαμόγελό σου. Ένα χαμόγελο εκεί που καθρεφίζεται το πρόσωπό σου στο φλιτζάνι του καφέ. Πού είσαι; Φανερώσου. Στη γαλήνη της αγκαλιάς σου κατοικεί η ελπίδα καλέ μου. Το βλέμμα σου μέσα στο βλέμμα μου, ο παντοτινός ομφάλιος λώρος μας. Χαϊδεύω τα μάτια σου. Στις κόρες τους μέσα θέλω να κατοικήσω για πάντα. Καμάρι μου όμορφο, όλες μου οι υγρασίες σπονδή στα αγαπημένα μάτια σου. Τα δάκρυά μου συναντούν τα δικά σου, εκεί γονιμοποιείται η φαντασία. Έχω στο νου μου τα μάτια σου, το πιο όμορφο τοπίο του κόσμου. Ο ιδρώτας σου σκαρφαλωμένος στα ρουθούνια μου ποτίζει τη σκέψη μου. Είμαι δίπλα σου όποια στιγμή το ζητήσεις. Πώς θα φτάσουμε στο φεγγάρι αν δε σου κρατώ σφιχτά το χέρι; Φιλώ το υπέροχο κεφάλι σου, χαϊδεύω τις δαιδαλώδεις διαδρομές του νου. Θα σε συναντήσω στο όνειρο. Να είσαι εκεί όμορφος όπως σε έχω στο νου μου. Φιλώ τα χέρια σου, αγκαλιάζω την ανάσα σου, αποκοιμιέμαι, τα βάζω με την απουσία σου. Δύσκολη μάχη... και έπειτα ποτέ δε μου άρεσε ο πόλεμος. Κοιμάμαι στην όχθη των χειλιών σου, κουρνιάζω στη θαλπωρή της ανάσας σου, ν' ακούω τη μεθυστική μελωδία της πνοής σου, μοναδικό νανούρισμα. Η ανάσα σου ψιθυρίζει το παραμύθι καθώς κοιμάσαι. Κανένας άνεμος δε διηγήθηκε τόσες ιστορίες μαζί. Φιλώ το χέρι σου με λαχτάρα. Πού με πάνε οι χαραγμένοι δρόμοι του; Εμφανίστηκες εκεί στον καθρέφτη μου, άπλωσα το χέρι μου, τόλμησα να χαϊδέψω εσένα... τον εαυτό μου. Ήταν μια φορά δύο άλογα, ένα λευκό και ένα μαύρο. Και όταν συναντήθηκαν ο τόπος γέμισε χρώματα. Τα ίχνη σου ανεξίτηλα στο τοπίο των σωμάτων, στις μασχάλες σου να κουρνιάζω. Οι αγαπημένες μου μυρωδιές βρίσκονται πάντα εκεί άγρυπνες.

Εκδόσεις Λιβάνη 1999