Σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος στη Νέα Υόρκη

 Σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος στη Νέα Υόρκη 

 

                                             Σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος στη Νέα Υόρκη

 

Η Πένυ Παναγιωτοπούλου με τον πρωταγωνιστής της ταινίας της «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς μου»

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου διοργανώνει στη Νέα Υόρκη το κινηματογραφικό αφιέρωμα «New Greek Cinema, Athens - New York» σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Από την Παρασκευή 18 Απριλίου έως την Πέμπτη 24 Απριλίου θα προβληθούν 11 ταινίες μεγάλου μήκους, που χαρακτηρίζονται από μια θεματική και αισθητική πολυμορφία, δύο ντοκιμαντέρ και πέντε ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, σκηνοθέτη που αντιπροσωπεύει τη γενιά της Μεταπολίτευσης και που συνεχίζει να έχει μια δυναμική παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο.

 

Οι ταινίες που προβάλλονται είναι οι εξής: Δεκαπενταύγουστος του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς μου της Πένυς Παναγιωτοπούλου, Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις της Λουκίας Ρικάκη, Η Τρίτη Νύχτα του Δημήτρη Παναγιωτάτου, Όνειρα Γλυκά του Παντελή Παγουλάτου, Ριζότο της Όλγας Μαλέα, Ο ανθός της λίμνης του Σταμάτη Τσαρουχά, Οι ακροβάτες του κήπου του Χρήστου Δήμα, Η φούσκα του Νίκου Περάκη, Το μυστικό του Νοέμβρη του Τάκη Παπαγιαννίδη, Αύριο θα ναι αργά της Λάγιας Γιούργου.

Επίσης, θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ Εγκώμιον βραδύτητας του Γιάννη Λεοντάρη και Οι φύλακες του χρόνου της Μαργαρίτας Μαντά.

Το αφιέρωμα στον Νίκο Παναγιωτόπουλο περιλαμβάνει τις ταινίες Τα χρώματα της Ίριδας, Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, Ονειρεύομαι τους φίλους μου, Αυτή η νύχτα μένει και Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου.

Πηγή: news.in.gr