Κινηματογράφος στο Σχολείο

Κινηματογράφος στο Σχολείο

Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα "Κινηματογράφος στο Σχολείο", πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Μαΐου, αφιερωμένο στο φεστιβάλ Εcokids και την "ψυχή" του, Λουκία Ρικάκη, που "έφυγε" πρόσφατα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου και μ' αυτό τον τρόπο, επιθυμούν να διατηρήσουν ζωντανή την ιδέα του ecokids στη Ρόδο αλλά και "ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά της Λουκίας Ρικάκη, ψυχής και δημιουργού του Παιδικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ".

Για την υποστήριξη των εκδηλώσεων θα χρησιμοποιηθούν για ταυτόχρονες προβολές ταινιών, οι χώροι του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου και του Υδροβιολογικού Σταθμού (Ενυδρείο), για τους μαθητές των μεγάλων τάξεων (σ.σ. πρωινό πρόγραμμα) και οι χώροι του Κέντρου Πρόληψης "Δίοδος" και του Ενυδρείου για απογευματινές επιμορφωτικές δράσεις για τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών και Κινηματογράφου "Ecofilms", την Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου "Θέασις" το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής υγείας "Δίοδος" καθώς και το λογοτεχνικό κέντρο.

Προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ: «Όνειρα σε άλλη γλώσσα» της Λουκίας Ρικάκη 
 

Πηγή: http://www.rodiaki.gr