Κινηματογραφική Παιδεία στο σχολείο

Κινηματογραφική Παιδεία στο σχολείο

Διήμερο εκδηλώσεων για τον «Κινηματογραφική Παιδεία στο σχολείο» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Σάββας», στον Αρχάγγελο της Ρόδου την Πέμπτη και την Παρασκευή με προβολές κινηματογραφικών ταινιών και παρουσίαση εκπαιδευτικού επιμορφωτικού προγράμματος για την κατανόηση της κινηματογραφικής αφήγησης και των οπτικοακουστικών μέσων, για τους μαθητές και τις μαθήτριες και των δύο Δημοτικών Σχολείων Αρχαγγέλου.

Θα προηγηθεί μικρό αφιέρωμα στη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη και στο δημιούργημά της το παιδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ ecokids, ως ελάχιστη αναγνώριση για την προσφορά της στην κινηματογραφική παιδεία στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό στη Ρόδο. 

Στο πλαίσιο του διημέρου, την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. το βράδυ θα γίνει προβολή ταινίας για εκπαιδευτικούς, γονείς και κατοίκους της περιοχής και συζήτηση για τον κινηματογράφο. 

Μια συνδιοργάνωση των : 3ος Σχολικός σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/βάθμιας  Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Όμιλος cine-εκπαίδευσης, Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου "Θέασις" 

Πηγή: http://www.ipaper.gr