Τιμητικό αφιέρωμα στη Λουκία

Στις 10-13/8/2012 στο πλαίσιο του 1ου Donation Film Festival πραγματοποιήθηκε τιμητικό αφιέρωμα στο έργο της Λουκίας Ρικάκη στους κινηματογράφους Cine Melina στη Δραπετσώνα και Μάρθα Καραγιάννη στο Κερατσίνι. 

Στο αφιέρωμα προβλήθηκαν οι ταινίες της:
Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις (1994) 104'
Ταξίδι στην Αυστραλία (1990) 90' 
Συμφωνία χαρακτήρων (1999) 94'
Ο Άλλος (2004) 52'
Πεθαμένο Λικέρ (1992)


Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ έγραψαν για τη Λουκία...
"Αφιέρωμα: Σε ένα σπουδαίο άνθρωπο με ακόμα μεγαλύτερη ψυχή και πολλαπλές ιδιότητες που έφυγε απρόσμενα από κοντά μας, στη Λουκία Ρικάκη αφιερώνουμε το πρώτο φεστιβάλ μας.
Η Λουκία, ψυχή γενναιόδωρη, ταξίδεψε στα μονοπάτια της καρδιάς και της ποίησης θεατές μέσα από τα ντοκιμαντέρ της, της ταινίες μυθοπλασίας, της παραγωγές της, τα βιβλία της, τα κινηματογραφικά της φεστιβάλ όλους μας. Το μεγαλύτερο δώρο της όμως σε όσους τη γνωρίσαμε ήταν η ίδια: η σπιρτάδα, η αμεσότητα, η ουσία της, η άρνηση να δεχτεί τα όχι ως τετελεσμένες πράξεις και πάνω από όλα η φιλία της. Τον Ιούλιο θα μεγάλωνε ένα χρόνο ακόμα, στις 14 του μήνα. Έφυγε όμως τον προηγούμενο Δεκέμβρη απρόσμενα. Ακόμα και μακριά μας όμως… είναι δίπλα μας και συνεχίζει να προσφέρει. Αντί για ένα στεγνό «μας λείπεις», οι ταινίες σου… ένα κομμάτι σου… εσύ…"


 Περισσότερα...