Γαλλογερμανική συμμαχία σε ελληνικό έδαφος

Γαλλογερμανική συμμαχία σε ελληνικό έδαφος

Ενδιαφέρον πρόγραμμα στο 25ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ (30/11-5/12)
Γαλλογερμανική συμμαχία σε ελληνικό έδαφος
Δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια και παρά την δυσκολία των καιρών μας το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ «Κινηματογράφος και πραγματικότητα» αποφάσισε και εφέτος να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Για πρώτη φορά όμως θα διεξαχθεί κάτω από την ομπρέλα δυο πασίγνωστων ξένων οργανισμών στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε. Ως γνωστόν, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ήταν εκείνο που αγκάλιασε πρώτο το φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων και υπό την διεύθυνση του δηµιουργού του, Ανδρέα Παγουλάτου, το έργο του οποίου εξακολουθεί να μνημονεύεται θετικά.

Στην παρέα των διοργανωτών όμως, ανήκει πλέον και το Γκαίτε, λόγος που συνέβαλλε στην πραγματοποίηση της εφετινής διοργάνωσης. Και τα δυο Ινστιτούτα πιστεύουν και υποστηρίζουν τέτοιου είδους υγιείς συνεργασίες θετικής ενέργειας, πόσο μάλλον όταν στηρίζονται από κοινό «κουμπαρά», το ταμείο Ελιζέ που δημιουργήθηκε ύστερα από την συμφωνία φιλίας που υπογράφηκε πριν από αρκετά χρόνια ανάμεσα στην Γερμανία και την Γαλλία.

[....]

Παρασκευή 30/11, 18.30
«Πλαστογραφηµένες προσδοκίες»| 2000
Λουκία Ρικάκη, 30', Έγχρ.
Οι µαθητικές κινητοποιήσεις του 1998 διανθισµένες µε κείµενα του Καµύ, του Νίτσε και του Μπέκετ: «Λόγια και εικόνες για τα πράγµατα που δεν είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι».

Πηγή: http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=484861