Προβολή ταινίας της Λουκίας Ρικάκη στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Ενθουσιασμένη δήλωσε η σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη από την εμπειρία της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (24 Μαΐου έως 10 Ιουνίου), που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας Μάκη Ευθυμιάδη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προβλήθηκε η ταινία της Λουκίας Ρικάκη «Κράτησέ με», ενώ η ίδια συμμετείχε σε συζήτηση με άλλους παρευρισκόμενους σκηνοθέτες από τη Γαλλία και την Ολλανδία, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, με θέμα την «κατάσταση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου».

Η Λουκία Ρικάκη ανέφερε ότι ένιωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση που συμμετείχε με την ταινία της στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, καθώς της δόθηκε, όπως είπε, η ευκαιρία να τοποθετήσει το νέο ελληνικό κινηματογράφο στη σωστή του διάσταση.

Εξάλλου, η Λουκία Ρικάκη απηύθυνε ομιλία στη σχολή κινηματογραφίας του Πανεπιστημίου Ryerson και εντυπωσιάσθηκε που οι φοιτητές γοητεύθηκαν, όπως ανέφερε, όχι μόνο από την ταινία της, αλλά και από το άκουσμα της ελληνικής γλώσσας στους διαλόγους.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Μάκης Ευθυμιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή της Λουκίας Ρικάκη στο φεστιβάλ, τονίζοντας ότι η Ελληνίδα σκηνοθέτις προωθεί συνολικά τη νέα ελληνική κινηματογραφική σκηνή στο διεθνή χώρο της 7ης Τέχνης

Πηγή: http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=786