Διαβάζουμε... ταινίες, βλέπουμε βιβλία

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
26 έως 29 Μαΐου 2005
HELEXPO, περίπτερα 14 & 15

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ... ΤΑΙΝΙΕΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ... ΒΙΒΛΙΑ

Η λογοτεχνία εμπνέεται από τον κινηματογράφο. Ο κινηματογράφος δανείζεται ανεξάντλητο υλικό από τη λογοτεχνία. Θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να διαπιστώσουμε αυτή την αμφίδρομη σχέση στοργής κατά το τετραήμερο 26-29 Μαΐου, στις παράλληλες εκδηλώσεις της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Το πλούσιο πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει περισσότερο ή λιγότερο γνωστές ταινίες, βασισμένες σε λογοτεχνικά έργα και αυτοβιογραφίες:

«Εγώ δεν φοβάμαι» του Γκαμπριέλε Σαλβατόρες, «Γυρίστε το γαλαξία με οτοστόπ» του Γκαρθ Τζένινγκς, «Πίσω από τους τοίχους» του Έιλινγκ Γουόλς, «Ημερολόγια μοτοσικλέτας» του Βάλτερ Σάλες, «Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον» του Λάκη Παπαστάθη, «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού» του Ντίνου Δημόπουλου, «Το πολικό εξπρές» του Ρόμπερ Ζεμέκις, «Ψάχνοντας τον Νέμο» του Άντριου Στάντον, «Η πρώην μου» της Ζοσιάν Μπαλασκό, «HARDCORE» του Ντένη Ηλιάδη, «CARMEN» του Βιθέντε Αράντα, «Το ταξίδι στην Αυστραλία» της Λουκίας Ρικάκη, «Οι χαμένοι ναύτες» της Κλερ Ντίβερς, «Στρατιώτες της Σαλαμίνας» του Νταβίντ Τρουέμπα, «Η νοσταλγός» της Ελένης Αλεξανδράκη, «Η κάθοδος των εννιά» του Χρήστου Σιοπαχά, «Αυτή η νύχτα μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της ΔΕΒΘ θα φιλοξενηθούν ως επίσημοι προσκεκλημένοι η Γαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτη Ζοσιάν Μπαλασκό, ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός και η σκηνοθέτης Ελένη Αλεξανδράκη. Μετά από τις προβολές οι προσκεκλημένοι θα συζητήσουν με το κοινό.

Μια σπάνια δυνατότητα να συνδυάσουμε το καλό βιβλίο με την καλή ταινία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της Έκθεσης θα βρείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.thessalonikibookfair.gr

Η καρδιά του βιβλίου χτυπάει στη Θεσσαλονίκη…