Σκηνοθέτες του Πειραιά

Σκηνοθέτες του Πειραιά

Την καταγραφή αυτών των ατόμων σκέφτηκα να καταγράψω καθώς αποδελτίωνα τους ηθοποιούς του Πειραιά, χωρίς διάθεση αξιολόγησης, άλλων της ηθοποιίας κρίσεων, μια που δεν κατέχω τα εφόδια εκείνα που θα μου έδιναν τα κατάλληλα στηρίγματα και την δυνατότητα άλλων πιο εκτεταμένων σχολίων πέρα από την μεγάλη μου αγάπη για τον κινηματογράφο και την συνεχή και κατ΄ εξακολούθηση εκατοντάδων ταινιών ξένων και ελληνικών.
Με βοηθό διάφορα βιβλία, μελετήματα και περιοδικά που αφορούν τον Ελληνικό κινηματογράφο, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες και άλλους συντελεστές, συγκέντρωσα και οργάνωσα ένα υλικό που μας φανερώνει μια πρώτη εικόνα των σκηνοθετών και των ηθοποιών που κατάγονται από τον Πειραιά.

[...]


• ΡΙΚΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ, Πειραιάς 1961-2011
Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας. Η γνωστή και αξιόλογη σκηνοθέτης και ντοκιμαντερίστρια γυρίζει το 1990 το «Ταξίδι στην Αυστραλία», σε σενάριο δικό της, μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τους Απόστολο Γκλέτσο, τους συγγραφείς Δέσποινα Τομαζάνη, Θανάση Νιάρχο, την Ειρήνη Ιγγλέση και άλλους. Το 1994 σκηνοθετεί την σημαντική ταινία «Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις» με τους Γιώργο Χωραφά, Μανώλη Λιδάκη, Θέμις Μπαζάκα σε φωτογραφία του Άγγελου Βισκαδουράκη.

Πηγή: giorgosbalurdos.blogspot.gr