Εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις του ΕΚΕΒΙ

ΝΑΙ. ΤΟ ΔΕΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ της Έλλης Γρίβα

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2010 / Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου "Μαρία Γκούμα"

Παρουσίαση του βιβλίου της Έλλης Γρίβα, «Ναι. Το δεμένο σπίτι». Θα μιλήσουν οι κ.κ. ΜΕΓΑΚΛΗΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ, Ιστορικός Τέχνης & Επιμελητής ACG Art, ΛΟΥΚΙΑ ΡΙΚΑΚΗ, σκηνοθέτης, ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΜΑ, υπεύθυνη έκδοσης, ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, και η συγγραφέας του βιβλίου ΕΛΛΗ ΓΡΙΒΑ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ τριήμερο αφιέρωμα στον Ιανό, ΙΙΙ

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010 / Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Αθήνα)

Ο IANOS για πέμπτη συνεχή χρονιά, γιορτάζει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ και καλεί ανθρώπους από τον χώρο του Πολιτισμού να διαβάσουν το αγαπημένο τους ποίημα. Παράλληλα συνθέτες, ερμηνευτές και διαφορετικά μουσικά σχήματα μας ταξιδεύουν στην μελοποιημένη ελληνική και παγκόσμια ποίηση. Διαβάζουν: Αμπαζής Παντελής, Αραβανής Σπύρος, Ασωνίτης Αλέξανδρος, Βιντιάδης Μηνάς, Γιανναράς Χρήστος, Ηλιόπουλος Βαγγέλης, Καλπούζος Γιάννης, Κόρδης Γιώργος, Λιάνης Γιώργος, Μουζακίτης Χρύσανθος, Μπούρας Κωνσταντίνος, Ρικάκη Λουκία, Σαββόπουλος Πάνος, Σιδέρης Νίκος, Σουλιώτης Γιάννης, Σταμάτης Αλέξης, Σταυρόπουλος Σταύρος, Χατζόπουλος Θανάσης, Χούκλη Μαρία κ.ά.

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ Λουδοβίκος των Ανωγείων / Λουκία Ρικάκη / Ελένη Δήμου / Κώστας Γανωτής / Χρήστος Παπαμιχάλης

Almaz (Γκάζι)

Μια σειρά εκδηλώσεων, όπου ο λόγος συναντά τη μουσική, την οθόνη, το ραδιόφωνο και άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης ξεκινά τον Ιούνιο, στον θαυμάσιο κήπο του food bar Almaz, στο Γκάζι υπό τον τίτλο «Σταυροδρόμια». Κάθε Τετάρτη, και για όλο τον Ιούνιο, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αγαπημένους δημιουργούς να ξεδιπλώνουν τις πτυχές της πολύπλευρης δημιουργικότητάς τους.

2/6/2010
Ο τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων συζητά με την παραγωγό ραδιοφώνου Βάνα Δαφέρμου, για το βιβλίο του «Η εξομολόγηση μιας τελείας». Διαβάζει ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος.

9/6/2010
Η σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη συζητά με τον σκηνοθέτη και παραγωγό ραδιοφώνου Μενέλαο Καραμαγγιώλη, για το βιβλίο της «Παραμύθια της αγάπης και της ελπίδας». Διαβάζει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

16/6/2010
Η ερμηνεύτρια Ελένη Δήμου συζητά με την παραγωγό ραδιοφώνου Σύσση Καπλάνη, για το βιβλίο της «Όσα δεν είπαμε».

23/6/2010
Ο μουσικός Κώστας Γανωτής συζητά με την παραγωγό ραδιοφώνου Μαρίνα Λαχανά, για το βιβλίο του «Περιμένοντας τον Λάκη Ρα». Διαβάζουν οι σκηνοθέτες Νίκος Σούλης και Δημήτρης Γιατζουζάκης.

30/6/2010
Ο παραγωγός ραδιοφώνου Χρήστος Παπαμιχάλης συζητά με την παραγωγό ραδιοφώνου Σύσση Καπλάνη, για το βιβλίο του «Maybe». Διαβάζουν η ηθοποιός Εύα Κεχαγιά και ο παραγωγός ραδιοφώνου Δημήτρης Βραχνός.

ΤΟ ΝΟΗΜΑ της Ελενας Μαρούτσου

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 / Βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης (Χαλάνδρι)

Για το βιβλίο «Το Νόημα» των εκδ. θα μιλήσουν η σκηνοθέτης Λουκία Ρικάκη και ο συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης.

ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ - ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010 / Καφέ-βιβλιοπωλείο Floral (Εξάρχεια)

Το πέμπτο ελληνικό βιβλίο της Sissi Soco -εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ θα παρουσιάσουν οι: Nico Ago; δημοσιογράφος, Λουκία Ρικάκη, σκηνοθέτης, συγγραφέας, Σύλβια Οκαλίοβα, συγγραφέας, δημοσιογράφος.