Παρουσίαση της σελίδας της Λουκίας στην Κουλτουρόσουπα

ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΛΟΥΚΙΑΣ ΡΙΚΑΚΗ

Από τον Γιάννη Τσιρόγλου

Μεταξύ άλλων, αυτό είναι το «καλό» διαδίκτυο, να ενημερώνει, να εκπαιδεύει αλλά και να θυμίζει πρόσωπα που έφυγαν νωρίς, όπως η αδικοχαμένη σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη.

Την Λουκία την γνώρισα κυρίως μέσα από τις ταινίες της και τη συχνή ενασχόληση της στα φεστιβάλ ανά την χώρα. Ένας πολυταξιδεμένος άνθρωπος, με γνώση και σοφία, πολυπράγμων, ευγενής, φιλικός, χωρίς απαραίτητα να σε κάνει και δικό της φίλο… Ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που το διαδίκτυο, δεν ήταν μόνο ένα όργανο επικοινωνίας με φίλους και γνωστούς. Με βάση αυτό, γύρισε 3 ταινίες. Πριν και μετά, πολλά άλλα...

Πονάει η καρδιά μου όταν σκέφτομαι την απώλεια της καθώς ευτύχησα να την γνωρίσω και από κοντά, να μιλήσουμε αρκετές φορές, και μα το θεό, τέτοια δυναμική γυναίκα, 100 ζωές να είχε, δεν θα της έφταναν να πραγματοποιήσει όλα αυτά που είχε στο μυαλό της.

Ευτυχώς δημιούργησε πολλά και ευτυχώς υπάρχουν φίλοι να προβάλλουν το έργο της μέσα από την δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας που φέρει το όνομα της και αξίζει να επισκεφτούν όλοι, παλιοί και κυρίως νέοι άνθρωποι, που δεν γνώρισαν αυτή την σπουδαία σκηνοθέτρια, την Λουκία Ρικάκη.

Μια σελίδα που θα εμπλουτίζεται συνεχώς ενημερώνοντας για δράσεις και εκδηλώσεις που αξιοποιούν ή προβάλλουν το έργο της. Μπράβο τους.

Εδώ λοιπόν: www.luciarikaki.gr

Άλλα αναδημοσιευμένα στη σελίδα μας κείμενα από την Κουλτουρόσουπα:

Η Λουκία Ρικάκη μιλάει στην Κουλτουρόσουπα

1o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για θεματα υγείας

2ο Κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κω 2010