11-07-2014

Η Κινηματογραφική Λέσχη Σαμοθράκης αλλάζει όνομα και θα ονομάζεται εφεξής : Κινηματογραφική Λέσχη Σαμοθράκης «Λουκία Ρικάκη».

Η απόφασή μας αυτή αντανακλά την επιθυμία μας να γίνει γνωστό στο σύνολό του το σπουδαίο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο της Λουκίας Ρικάκη. Εκφράζουμε επίσης με αυτό τον τρόπο την ευγνωμοσύνη μας στην οικογένεια Ρικάκη για την αναγνώριση του έργου της Κινηματογραφικής μας Λέσχης στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης και την έμπρακτη σημαντική συνεισφορά της σε αυτό.

Έγραψαν για την Κινηματογραφική Λέσχη Σαμοθράκης:

Στο νησί της Σαμοθράκης, ο μοναδικός κινηματογράφος έκλεισε τη δεκαετία του '80. Από το 2006, λειτουργεί η τοπική Κινηματογραφική Λέσχη, η οποία από φέτος έχει μετονομαστεί σε «Λουκία Ρικάκη», μετά από δωρεά της οικογενείας της σπουδαίας σκηνοθέτιδας.

Για τις προβολές της, η λέσχη χρησιμοποιεί τον Πολιτιστικό Χώρο Εργοστάσιο, πρώην εργοστάσιο παρασκευής γλυκών του κουταλιού, το οποίο έχει διαμορφωθεί εσωτερικά και εξωτερικά. Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται μέσω προτζέκτορα και dvd player ή λάπτοπ. Το χειμώνα, το πρόγραμμα διαθέτει ταινίες σε εβδομαδιαία βάση με προαιρετική συνεισφορά και το καλοκαίρι, καθημερινά με εισιτήριο.

Σινεμά σε επαρχία και νησιά: Ζητείται Ελπίς | reel.gr

Άλλα δημοσιεύματα

Καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Σαμοθράκης 2014

Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στη Λουκία Ρικάκη

Καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Σαμοθράκης 2015

Καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Σαμοθράκης 2016

Καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Σαμοθράκης 2017

23-03-2013

Κινηματογραφική Λέσχη Ανάγνωσης “Λουκία Ρικάκη” 

"Ένας πρωτοποριακός εκπαιδευτικός και όχι μόνο θεσμός ιδρύεται από το Σχολείο του Σινεμά και την Κινηματογραφική Λέσχη Κέντρου Αθήνας στον οποίο δικαιωματικά δείνεται το όνομα της ριζοσπάστριας και πρωτοπόρας κινηματογραφίστριας, συγγραφέως, και οργανώτριας πολύ σημαντικών για την κοινότητα φεστιβαλικών γεγονότων Λουκίας Ρικάκη . Θα αρχίσει σύντομα η εγγραφή μελών (αυτονόητο είναι ότι η συμμετοχή σε αυτή θα είναι ελεύθερη) και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της πρώτης συνάντησης των μελών. Η Κινηματογραφική Λέσχη Ανάγνωσης “Λουκία Ρικάκη” θα πραγματοποιεί συναντήσεις 2 φορές το μήνα και θα καταπιάνεται αυστηρά με την ανάγνωση προταθέντων κινηματογραφικών βιβλίων. Θα οργανώνει παρουσιάσεις κινηματογραφικών βιβλίων παρουσία και των συγγραφέων τους, αν είναι δυνατόν σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους. Θα έχει μια σταθερή έδρα (αρχικά στην Τσαμαδού 26-28 Εξάρχεια) αλλά οι συναντήσεις της θα μπορούν με πρόταση των μελών να είναι μετακινούμενες."

Άλλα δημοσιεύματα

Επαναλειτουργία της Λέσχης Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι». Ίδρυση Κινηματογραφικής Λέσχης Ανάγνωσης «Λουκία Ρικάκη» ως τμήμα της