Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών της Pόδου - 10 χρόνια Φεστιβάλ Έκοφιλμς

Ανεξάρτητο σινεμά, φαντασία, καλοκαίρι, γιασεμί, διάλογος, αποδοχή, έρωτας, πείραμα, διαφορετικό, εναλλακτικό. Όταν ξεκινήσαμε πριν από δέκα χρόνια είχαμε κάτι αντίστοιχο στο μυαλό μας για να πω την αλήθεια δεν ξέραμε ότι θα βρίσκαμε τόσο θερμούς συνομιλητές που θα αγκάλιαζαν έτσι την ιδέα μας. Οπότε εδώ είμαστε ακόμη σε θερμές αγκαλιές και φιλίες με ανθρώπους που σκέφτονται και πράττουν έξω από τη σύμβαση σε όλο τον κόσμο που ξεφεύγουν από την αδράνεια και τη γκρίνια που είναι άνθρωποι που χαμογελούν στην κάθε μέρα χαίρονται τον ήλιο τη ξυπολυσιά και έχουν ανοικτό μυαλό.
Το Φεστιβάλ πλέον σήμερα είναι μια μοναδική πλατφόρμα στον κόσμο για τα εναλλακτικό καινοτόμο ανεξάρτητο εκείνο σινεμά που αποποιείται τις νόρμες της εμπορικής συναλλαγής φωτίζει την γόνιμη σκέψη και δράση που παράγεται σε όλο τον πλανήτη και έχει να κάνει με τη ζωή που επιλέγουν να ζήσουν κάποιοι σε ισορροπία με τη φύση μελετώντας την σοφία που συναντά κανείς στην φύση. Κάθε χρόνο φιλοξενούμε ότι πιο όμορφο αισιόδοξο και πολύχρωμο έχει να δείξει ο πλανήτης σε σινεμά που δεν ποζάρει στο ταμείο αλλά αντανακλά ως καθαρός καθρέφτης την ψυχή μας. Και αυτή η επιλογή δεν μας πρόδωσε ποτέ. (Λουκία Ρικάκη)

Διαβάστε επίσης:

«Ecocinema», από τα Επτάνησα στα Δωδεκάνησα

Ότι πολύτιμο που ορίζεται ως ζωή

Λουκία Ρικάκη, η «ψυχή» του Ecofilms 2010

Eco Art Festival - Tra(n)shformation -Περιττά Περίτεχνα

Τα παιδιά της Αθήνας γιορτάζουν το Περιβάλλον

 

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κω για θέματα Υγείας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου,Ιπποκράτης για θέματα Υγείας, είναι μια πρωτοβουλία της Λουκίας Ρικάκη και των συνεργατών της για τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Τόπου Συνάντησης μελών της ιατρικής κοινότητας, καλλιτεχνών και του κοινού γύρω από την Υγεία και τη πρόληψη.

Δημιουργήσαμε το Φεστιβάλ της Κω σε περίοδο κρίσης, για να προτείνουμε έναν προσανατολισμό ζωής σωτήριο, για να φωτίσουμε τις δυναμικές εκείνες εξαιρέσεις που δείχνουν ότι, αξίες πέραν του πλουτισμού, αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο διαβίωσης και μόνο έτσι μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει με το σώμα και το πνεύμα του σε ισορροπία, άρα και υγεία. Στην ετήσια λοιπόν συνάντηση κινηματογράφου και Ιατρικής, στη μοναδική στον κόσμο, συγκεντρώνουμε κάθε χρόνο κινηματογραφικά έργα σπουδαίας ηθικής αξίας και ίσως ελάχιστης χρηματιστηριακής, τα οποία φωτίζουν εκείνους που υπηρετούν την υγεία με αυταπάρνηση, φροντίζουν τον διπλανό τους με γενναιοδωρία, νοιάζονται και φροντίζουν για μια ισορροπημένη διαβίωση πάνω στον πλανήτη.
(Λουκία Ρικάκη)

Διαβάστε επίσης:

Παρουσίαση των αξόνων και του περιεχομένου του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ιπποκράτης (Μάϊος 2010)

Η συνέντευξη τύπου για την κριτική επιτροπή και το πρόγραμμα του φεστιβάλ (Αύγουστος 2010)

Απολογισμός και βίντεο από το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιπποκράτης (via kulturosupa)

Ο σκηνοθέτης του "Vine of the Soul", Richard Meech, για το 2ο Φεστιβάλ της Κω

Το ιστολόγιο του φεστιβάλ (2008-2011)