Κουαρτέτο σε 4 Κινήσεις

Mια ταινία για τον έρωτα, τις προσωπικές σχέσεις και τις μικρές λεπτομέρειες που καθορίζουν τα συναισθήματά μας και την επικοινωνία μας.
Τέσσερα πρόσωπα σε απροσδόκητες συναντήσεις.
H φαινομενικά ήρεμη καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού, της Aλεξάνδρας και του Αντώνη, θα διαταραχθεί. Θα εμφανιστούν ταυτόχρονα δυο απροσδόκητα πρόσωπα, ο Στέφανος, ο διάσημος έλληνας συνθέτης από το εξωτερικό και η Kλαίρη μια εντυπωσιακή 18χρονη. Δύο πρόσωπα θα οδηγήσουν τον Αντώνη και την Αλεξάνδρα σε ερωτικές περιπέτειες σε μια απόπειρα να ξεφύγουν από την συζηγική τους κρίση. Τα παιδιά των πρωταγωνιστών, μακρινοί παρατηρητές αποκτούν σημαντικό ρόλο στην ταινία καθώς παρατηρούν τις συμπεριφορές των μεγάλων και λειτουργούν καταλυτικά στις σχέσεις, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν άλλους τρόπους επικοινωνίας.
Πρωταγωνιστής είναι ακόμη και η μουσική την οποία υπογράφει για την ταινία ο διάσημος συνθέτης, συνεργάτης του Κισλόφσκι, Ζμπιγκνιεφ Πράισνερ. Στο ρόλο του συνθέτη στην ταινία ο επίσης διάσημος έλληνας διεθνής Γιώργος Χωραφάς, δίπλα στη Θέμιδα Μπαζάκα και σε ένα καστ νέων ελλήνων ηθοποιών. Τα τραγούδια που έγραψε ο Πράισνερ ειδικά για την ταινία ερμηνεύει ο Μανώλης Λιδάκης. 
Μια ταινία για όποιον ερωτεύτηκε και νόμισε ότι υπάρχουν όρια. 

Φεστιβάλ

Συμμετοχές σε Φεστιβάλ

  • 1994, Montreal International Film Festival, Canada
  • 1994, Thessaloniki International Film Festival, Greece
  • 1994, Cairo International Film Festival, Egypt

Βραβεία Ποιότητας Υπουργείου Πολιτισμού 1994

  • Διάκριση ποιότητας ταινίας μεγάλου μήκους
  • Βραβείο ηχοληψίας
Συντελεστές
Σκηνοθεσία Σενάριο Φωτογραφία Mοντάζ Σκηνικά Κουστούμια Μουσική Ηθοποιοί Παραγωγή Διανομή Υπότιτλοι Format Διάρκεια
Λουκία Pικάκη Λουκία Ρικάκη, Γιώργος Νοταράς, Νίκος Παπανδρέου Aγγ.Bισκαδουράκης Tάκης Γιαννόπουλος Michalis Sdougos Zbigniew Preisner Γιώργος Χωραφάς, Θέμις Μπαζάκα, Ουρανία Γκιώνη,
Kωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Λουκία Ρικάκη
Tricky Trick Films Ltd
Tricky Trick Films Ltd Αγγλικά 35mm 104 min
Φωτογραφίες