Συμφωνία Χαρακτήρων

Η Άννα πρωταθλήτρια ξιφασκίας συναντά μετά από πολλά χρόνια τον δάσκαλό της στο μπαλέτο ο οποίος έχει γίνει διάσημος χορογράφος. Ένα ατύχημα τον έχει οδηγήσει μακριά από τη χορευτική σκηνή.
Η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους θα βοηθήσει τον Αλέξανδρο να ξεπεράσει τους φόβους του και την Άννα να διευθετήσει τις δυσκολίες στο οικογενειακό της περιβάλλον που είχαν στοιχειώσει για αρκετό καιρό την επαφή με τους γονείς της.
Mέσα από τις δυσκολίες και τις χαρές της σχέσης δύο άνθρωποι με πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες θα τολμήσουν να βρεθούν μαζί σε μια απαιτητική και ταυτόχρονα μαγευτική συμφωνία.

Φεστιβάλ

Η ταινια παρουσιαστηκε στο επισημο διαγωνιστικο τμημα των Διεθνων κινηματογραφικων φεστιβαλ:

 • 2001 DOGME 95 section of the upcoming Alexandria festival in Egypt.
 • 2000 Worldfest International Film Festival in Houston, USA
 • 2000 Bermuda International Film Festival in Bermuda
 • 2000 ECOFILM International Film Festival Lille in France
 • 2000 Palm Beach International Film Festival in the USA
 • 1999 Thessaloniki International Film Festival in Greece
 • 1999 Mumbai International Film Festival in India
 • 1999 Rome International Film Festival in Italy
 • 1999 Alexandria International Film Festival in Egypt
 • 1999 Shanghai International Film Festival in China
 • 1999 MIFF Milano International Film Festival in Italy.
Κείμενα Σκηνοθέτη
Η ταινία “Συμφωνία Xαρακτηρων” είναι μια ιστορία με άξονα την απαιτητική αναμέτρηση δυο νέων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται συναισθηματικά παγιδευμένοι σε μια κοινωνική πραγματικότητα χωρίς διαυγή άξονα. Eνω αγκιστρώνονται στις καριέρες...
Περισσότερα
Κείμενα Σκηνοθέτη

Η ταινία “Συμφωνία Xαρακτηρων” είναι μια ιστορία με άξονα την απαιτητική αναμέτρηση δυο νέων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται συναισθηματικά παγιδευμένοι σε μια κοινωνική πραγματικότητα χωρίς διαυγή άξονα. Eνω αγκιστρώνονται στις καριέρες τους δεν φροντίζουν με τον ίδιο ζήλο τον συναισθηματικό τους κόσμο.
Oι συναντήσεις ορισμένων ανθρώπων έχουν σπάνια μια ξεχωριστή δυναμική. Oι αντιδράσεις μας όμως απέναντι στις σπάνιες αυτές συναντήσεις, άλλοτε μας κινητοποιούν και μας φέρνουν κοντά σε μια αλλη δημιουργική πραγματικότητα και άλλοτε- όταν τείνουμε τους φόβους μας ως προστατευτικές ασπίδες -μας οδηγούν σε ένα λαβύρινθο της ύπαρξης στρωμένο με παγίδες.
Επιλέγω δυο ήρωες οι οποίοι εκφράζονται και εργάζονται με βασικο εργαλειο το σωμα τους.
Ενώ εξασκούν αυτή την τεχνική τους, οι διαδρομές της ψυχής τους ακολουθούν άλλους δρόμους και δύσβατα μονοπάτια.
Η συνάντηση τους θα τους οδηγήσει να φωτίσουν με διαφορετικό τρόπο τις περιοχές της ψυχής τους που μέχρι εκείνη η στιγμή κρατούσαν επιμελώς σκοτεινές.
Στις ταινίες που έχω κάνει ως τώρα αντιμετώπισα σχέσεις των σύγχρονων ανθρώπων στην οικογένεια και στην ερωτική τους συμπεριφορά.

Σε αυτή την ταινία θέλω να τολμήσω μια πιο διεισδυτικοί μάτια στην προσωπικότητα των χαρακτήρων που θα αναμετρηθούν σε μια ιδιόμορφη συναισθηματική και ερωτική σχέση. Eπιχειρω ορισμένες σκληρές συγκρούσεις και αναπάντεχες τροπές των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων όπου δοκιμάζεται η ηθική τους.

Mε ενδιαφέρει να ανιχνεύσω το περιβάλλον της παιδικής μνήμης ως καθοριστικό παράγοντα στη μετέπειτα συμπεριφορά και τον εξοπλισμό των ηρώων, όπως θα αναπτυχθεί χαρακτηριστικά στη σχέση της Άννας με τον πατέρα της.
Εξακολουθεί επίσης να με απασχολεί όπως και στις προηγούμενες ταινίες η διαδρομή των ηρώων μέσα στο ελληνικό τοπίο η σχέση τους με τη χώρα, την ιστορία την μνήμη.
Mε άξονα την αναζήτηση του χορογράφου Αλέξανδρου ορισμένων τοπίων όπου θα πραγματοποιήσει τα μέρη μιας χορογραφίας με θέμα τα δέντρα και τη θάλασσα, με ενδιαφέρει να συνδυάσω μια αισθητική αναζήτηση των ηρώων με τα ερεθίσματα που δίνει ο τόπος.

Mια τέτοια ερευνά είχα ξεκινήσει τοποθετώντας τα κονσέρτα του ήρωα της ταινίας “Kουαρτετο σε 4 κινήσεις” σε τέσσερα σπάνια και χαρακτηριστικά ελληνικά τοπία με ξεχωριστή ιστορία σε μια διαδρομή από το παρελθόν ως τη σύγχρονη εκδοχή της. Δημιουργήθηκαν έτσι 3 κονσέρτα ειδικά για 3 τοπία. Αντίστοιχη ερευνά για τη δημιουργία χορογραφιών ειδικά για ορισμένα ελληνικά τοπία θα γίνει σε αυτή την ταινία, αυτή τη φορά σε ένα καμβά σχετικό με τη σωματική μνήμη, όπως έχει περάσει μέσα στο τοπίο και όπως μπορεί να την αφηγηθεί ένας χορογράφος ως ένα κομμάτι μιας παλλόμενης ψυχής.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία Σενάριο Φωτογραφία Mοντάζ Σκηνικά Κουστούμια Μουσική Ηθοποιοί Παραγωγή Διανομή Υπότιτλοι Format Διάρκεια
Λουκία Pικάκη Λουκία Ρικάκη, Γιώργος Νοταράς, Νίκος Σιδέρης Αργύρης Θέος Tάκης Γιαννόπουλος Αντώνης Χαλκιάς Κατερίνα Λυπηρίδου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Θανάσης Ρικάκης, Clara Schuman,Fanny Mendelso Κατερίνα Λυπηρίδου, Kώστας Κακκαβάς, Kυριάκος Κοσμίδης, Βίκυ Πρωτογεράκη,K. Κωνσταντόπουλος Λουκία Ρικάκη
Tricky Trick Films Ltd
Tricky Trick Films Ltd Αγγλικά 35mm 94 min
Φωτογραφίες