Τα κοινά, τι έχουμε κοινό

Η ταινία Τα κοινά Τι έχουμε κοινό είναι ένα δοκίμιο, μια συνάντηση δηλαδή, με άξονα τη σκέψη πάνω σε ένα θέμα και την ανταλλαγή σκέψεων και τοποθετήσεων. Προβλήθηκε στο Άμστερνταμ, στην Αγορά Ντοκιμαντέρ και συζητήθηκε με διάφορα φεστιβάλ στον κόσμο η διεθνής της τύχη.

"Το πλεονέκτημα που είχαμε ήταν να βρεθούμε μέσα στην άνοιξη σε ένα τόπο μαγευτικό όπως η Πάρος με τις μυρωδιές να ξυπνούν βίαια και ηδονικά όλες τις αισθήσεις, το φως να απαιτεί εξ' ίσου βίαια να καθορίσει την ευκρίνεια της εικόνας και τα χρώματα να συστήνονται οργιαστικά, μας οδήγησε σε ένα ταξίδι απόλαυσης το οποίο προτείνουμε στη μορφή μιας ωριαίας ταινίας."

Κείμενα Σκηνοθέτη
Το πλεονέκτημα που είχαμε ήταν να βρεθούμε μέσα στην άνοιξη σε ένα τόπο μαγευτικό όπως η Πάρος με τις μυρωδιές να ξυπνούν βίαια και ηδονικά όλες τις αισθήσεις, το φως να απαιτεί εξ' ίσου βίαια να καθορίσει την ευκρίνεια της εικόνας και τα χρώματα...
Περισσότερα
Κείμενα Σκηνοθέτη

Το πλεονέκτημα που είχαμε ήταν να βρεθούμε μέσα στην άνοιξη σε ένα τόπο μαγευτικό όπως η Πάρος με τις μυρωδιές να ξυπνούν βίαια και ηδονικά όλες τις αισθήσεις, το φως να απαιτεί εξ' ίσου βίαια να καθορίσει την ευκρίνεια της εικόνας και τα χρώματα να συστήνονται οργιαστικά, μας οδήγησε σε ένα ταξίδι απόλαυσης το οποίο προτείνουμε στη μορφή μιας ωριαίας ταινίας.

Υπήρξε για μένα μια πρόκληση να πάρω μέρος στον εξαιρετικά γόνιμο διάλογο ποιητών και συγγραφέων από όλο τον κόσμο με σκοπό να δημιουργήσω ένα οπτικό δοκίμιο με αφορμή τη σκέψη τους για τα κοινά. Μια προσπάθεια, δηλαδή, όχι μόνο καταγραφής αλλά και χρήσης των υλικών της γραμματικής του κινηματογράφου σε ένα πεντάγραμμο διαλόγου με άξονα τον οπτικό συνειρμό και την ηχητική αντίστιξη. Το θέμα -τα κοινά- μοιραία, με οδήγησε σε μια αναζήτηση και μια πρόταση μεγέθυνσης του συναισθήματος που προκαλεί η κάθε σκέψη. Η ταινία Τα κοινά Τι έχουμε κοινό είναι ένα δοκίμιο, μια συνάντηση δηλαδή, με άξονα τη σκέψη πάνω σε ένα θέμα και την ανταλλαγή σκέψεων και τοποθετήσεων. Η εικόνα επιχειρεί να δημιουργήσει επίσης ένα διάλογο οπτικών συνειρμών με το υλικό των λέξεων που κατοικούν στη ποίηση ή τις σκέψεις. Αντίστοιχα και η μουσική πλαισιώνει το ταξίδι της σκέψης, ακολουθεί τον ρυθμό της εικόνας, εικονογραφεί και εκείνη μελωδικά, ή λειτουργεί αντιστιτικά στις αισθήσεις που απαρτίζουν τη γέννηση της σκέψης και την κοινοποίησην της.


VIDEOS
Φωτογραφίες
Σχετικά Δημοσιεύματα