Παράθυρο χρόνου

Επτά μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων και επτά μέρες μετά τη λήξη τους, οι συγκρούσεις σταματούσαν για να μπορέσουν αθλητές, καλλιτέχνες και θεατές να ταξιδέψουν στην Ολυμπία να πάρουν μέρος στους αγώνες και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με ασφάλεια. Η Ολυμπιακή Εκεχειρία υπογραμμίζει με τον πιο εύλογο τρόπο τη θετική δυναμική του αθλητισμού, για την παγκόσμια ειρήνη, την εξύψωση των νέων ανθρώπων.

Είναι μία έκκληση και συνάμα μια απαίτηση, προς τους αντιμαχόμενους να σταματήσουν τις εχθροπραξίες ενώ οι αθλητές σμίγουν κάτω από το επιβλητικό φως της Ολυμπιακής φλόγας. Η ειρηνευτική διαδικασία απαιτεί εργαλεία που να προσφέρουν σε όλες τις πλευρές την ευκαιρία να απομακρυνθούν προσωρινά από την ένταση. Να τολμήσουν τον διάλογο, να επαναπροσδιορίσουν τις πολιτικές κοινωνικές και οικονομικές προτεραιότητες με επίκεντρο τον άνθρωπο, το σύνολο και όχι συμφέροντα της μειοψηφίας.

Ένα ουδέτερο σημείο συμφωνίας, ένα παράθυρο χρόνου για την έναρξη του διαλόγου, μια παύση για την πρόσφορα ανθρωπιστικής βοήθειας για την εκπαίδευση μελλοντικών γενεών στη σημασία της ανεκτικότητας και της συζήτησης ως μέσα επίλυσης των εντάσεων

Η ανθρωπότητα επιθυμεί έναν κόσμο χωρίς μίσος, τρομοκρατία και πόλεμο, όπου θα επικρατούν οι ιδέες της ειρήνης της καλής θέλησης, του αμοιβαίου σεβασμού και η ελπίδα για μια καλή ζωή. Oι πόλεμοι δεν μπορούν να σταματήσουν από τη μία μέρα στην άλλη. Αν όμως καταφέρουμε να έχουμε ειρήνη τις ημέρες των αγώνων, ίσως μία μέρα να το μπορέσουμε για πάντα.

Φεστιβάλ
Σκηνοθεσία Κάμερα Φωτογραφία Mοντάζ Μιξάζ Σπικάζ Παραγωγή Διανομή Format Διάρκεια
Λουκία Pικάκη Νίκος Νικολαϊδης Λουκία Pικάκη
Νίκος Νικολαΐδης
Γιάννης Νταρίδης Γιάννης Νταρίδης Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος Λουκία Ρικάκη 
Tricky Trick LTD
Tricky Trick Films Digital Beta 3min
Φωτογραφίες