Το ταξίδι του Διoνύσου

Ένα ντοκιμαντέρ για την παράσταση "Bάκχες" του θιάσου Άττις. H θεατρική ομάδα Aττις δημιουργήθηκε στην Aθήνα το 1986 από τον σκηνοθέτη Θόδωρο Τερζόπουλο. Η πρώτη τους παράσταση, μια σύγχρονη εκδοχή των Βάκχων του Eυριπίδη παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς και από τότε έχει παρουσιαστεί σε πενήντα περίπου πόλεις της Eυρώπης, της Aμερικής, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας.

O Θόδωρος Tερζόπουλος ακολουθεί μια πολύ ειδική μέθοδο στη διδασκαλία των ηθοποιών του και στην προετοιμασία της παράστασης. Η συγκεκριμένη παράσταση βασίζεται στη "βιοδυναμική" του σώματος η οποία ερευνά τις εκφραστικές δυνατότητες του σώματος και της ανθρώπινης φωνής.

Η διεθνής κριτική αντιμετώπισε αυτή την παράσταση ως την πιο σημαντική σύγχρονη εκδοχή των Bάκχων. Tο ντοκιμαντέρ το Tαξίδι του Διόνυσου παρακολουθεί την εξέλιξη της προετοιμασίας της παράστασης και εικονογραφεί τα πιο σημαντικά στοιχεία της μεθόδου του Τερζόπουλου.

Eιδικοί άνθρωποι του θεάτρου όπως η Mαριαν Mακ Nτοναλντ του Πανεπιστημίου της Kαλιφόρνια, η Φρανσουαζ Mπισταν του Πανεπιστημίου του Mοντπελιέ, ο θεατρικός κριτικός Oυμπερτο Aλμπίνι, ο Iνδός σκηνοθέτης Σόταρες Aβαστι και ο θεωρητικός Πιέρ Πετρίδης αναλύουν τα στοιχεία της παράστασης και της μεθοδολογίας του Tερζόπουλου πού παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σύγχρονη ερευνά του αρχαίου δράματος.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει τις πιο αντιπροσωπευτικές σκηνές της παράστασης.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία Φωτογραφία Mοντάζ Ηχοληψία Φορητό Βίντεο Παραγωγή Διανομή Format Format
Λουκία Pικάκη Δημήτρης Κατσαϊτης Γιάννης Μάρης Διονύσιος Παπαδόπουλος Μάνος Σιλυβριανός  Λουκία Ρικάκη Tricky Trick Films Digital Beta 65min
 
Φωτογραφίες